Røros amcarklubb gjennoppsto i 2005 etter å ha ligget brakk en stund. Vi er nå 121 medlemmer, og fellesnevneren er interesse for gamle og nye amerikanske
biler.Helt siden 70-tallet har det vært stor interesse for amerikanske biler på Røros og de siste par årene har vi hatt et voldsomt oppsving i klubben med mange nye medlemmer og biler. Medlemmene kommer fra Alvdal i sør til Verdal i Nord, og tilsammen har vi ca 120 biler i klubben.

RACC-HISTORIEEt voksende amcar-miljø gjorde att en del ildsjeler bestemte seg for å innkalle til et møte like før jul i 2004, der temaet var å starte opp igjen amcar klubben, siden den gamle klubben mer eller mindre ble oppløst midt på 90-tallet.

På møtet dukket det opp såpass mange att vi bestemte oss for å starte opp igjen klubben. Spesielt mange yngre viste stor inreresse, noe vi likte veldig godt.

Et interimstyret ble dannet, og like etter nyttår 2005 ble Røros Amcar Club stiftet (RACC)

Vi ble enige om å "starte pent" uten for store ambisjoner, å satte en lav kontigent. I løpet av året fikk vi stadig flere medlemmer, og hadde i 2006 45 medlemmer.

Vi arrangerte lotteri og offentlig fest for å få inn noen kroner til klubbkassa. Vi fikk ei gammel brakke av avfallstasjonen i Ålen, siden denne skulle byttes ut.

Den ble fraktet til Røros på dugnad og plassert på Statoil, der vi fikk leie plass. 


Cruisings-kvelder og fellesturer til blant annet Funesdalen i sverige og Idre-yran i sverige ble arrangert i 2005.

I 2006 hadde vi vår-mønstring i samarbeid med Statoil Røros, der det ble arrangert leker og konkuranser for barn, samt burnout konkuranse for de "større" barna.

Coca Cola og dekkleverandør Terje Vold var også tilstede. Vi var veldig heldige med været og Statoil plassen var fullstappet med folk.

I tilleg til cruise-kvelder hadde vi drive-in kino på høsten, noe som var veldig populært.

Vi har også et par medlemmer som er aktive i street legal, og er også veldige stolte av å ha europa's eneste kvinnelige Pro-Mod sjåfør i klubben- Linda Thun Tønseth.

Av planlagte arrangement i 2007 kan vi nevne vårmønstring på Statoil Røros 12. mai, og "Bergstaden Burnout" 24-26. august med drive-in kino, street legal,

bluesrock fest, og cruising.

Vi har også fått opp ei hjemmeside som er under stadig utvikling- www.accroros.com
Utenom medlemmer fra Røros har vi medlemmer fra Ålen, Glåmos, Os i østerdalen, Tolga, Tynset, Tufsingdalen Verdal og Tydal.